Week van de circulaire economie

Wist je dat olie en visrestanten van AMfish worden gerecycled? Lees hieronder hoe wij dat doen.
Olietonnen
Oud frituurvet/olie wordt opgeslagen in speciale containers. Deze oliecontainers gaan naar de vetsmelterij en worden verwerkt tot grondstof voor biodiesel: groene brandstof geschikt voor elke dieselmotor.
Vetput- afscheider
Afvalwater vanuit onze productieafdelingen stroomt in een vetput die ontworpen is om de stroming af te remmen.
Vervolgens doet de zwaartekracht zijn werk: zware deeltjes zakken als slib naar de bodem en het vet drijft naar de oppervlakte, waar het deels zal stollen. Daartussen blijft vet- en slibvrij afvalwater over.
Door nu een buis van bovenaf naar het midden van de put te steken, kan alleen het water de put verlaten. Slib en vet blijven achter.
Vet uit de vetput krijgt een bijzondere bestemming: het wordt gebruikt voor het produceren van schoon, duurzaam biogas. Het overgebleven water wordt terdege gezuiverd en teruggebracht in het oppervlaktewater.
Visrestanten
Visrestanten zoals koppen, staarten, graten en restvismateriaal worden zo veel mogelijk omgezet in voeding voor katten en honden. Visafval, dat normaliter geschikt is voor honden- en kattenvoeding, maar bij analyse niet meer aan de eisen voldoet, wordt alsnog gebruikt voor de productie van groen gas

Meer berichten

Niets gevonden.

Blijf op de hoogte


    Bekijk hieronder de nieuwsbrieven die eerder werden verzonden.

    keyboard_arrow_up
    Translate »