Kwaliteit en Duurzaamheid

Kwaliteit is het uitgangspunt van AMfish, want dat moet voor onze klanten vanzelfsprekend zijn. Tevens staat maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel bij AMfish. Hiertoe behoren onder andere het leveren van zowel MSC- als ASC-gecertificeerde en overige duurzame vis, maar ook traceerbaarheid van grondstoffen door inkoop bij vaste partners en het reduceren van afval door inzet van snijverlies bij nieuwe producten. Innovatie en duurzaamheid blijven belangrijke begrippen binnen AMfish.

Bekijk onze Vis-ie om de laatste stand van zaken te zien m.b.t. kwaliteit en duurzaamheid: https://amfish.nl/wp-content/uploads/2022/05/Vis-ie-extern.pdf 

Voor de distributie is er een eigen wagenpark, maar er wordt ook gebruik gemaakt van externe transporteurs. Er wordt gestreefd naar collectief transport, waardoor minder bewegingen noodzakelijk zijn. Ook wordt gelet op het vervoeren van minder lucht, de orderdichtheid en het gebruik van duurzame verpakkingen.

Overige certificeringen AMfish

  • MSC certificaat Amfish – Marine Stewardship Council
    • Visproducten met het MSC logo voldoen aan een duurzame en traceerbare wilde visserij.
  • ASC certificaat AMfish – Aquaculture Stewardship Council
    • Het ASC keurmerk is bedoeld voor kweekvis. Het heeft als doel de invloed van het kweken van vis op het milieu te verlagen.
  • Dupan – Duurzame Palingsector Nederland
    • Stichting Dupan werkt aan een volledig duurzame palingsector in Nederland.
keyboard_arrow_up
Translate »