Kwaliteit en Duurzaamheid

Kwaliteit is het uitgangspunt van AMfish, want dat moet voor onze klanten vanzelfsprekend zijn. Tevens staat maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel bij AMfish. Hiertoe behoren onder andere het leveren van zowel MSC- als ASC-gecertificeerde en overige duurzame vis, maar ook traceerbaarheid van grondstoffen door inkoop bij vaste partners en het reduceren van afval door inzet van snijverlies bij nieuwe producten. Innovatie en duurzaamheid blijven belangrijke begrippen binnen AMfish.

Voor de distributie is er een eigen wagenpark, maar er wordt ook gebruik gemaakt van externe transporteurs. Er wordt gestreefd naar collectief transport, waardoor minder bewegingen noodzakelijk zijn. Ook wordt gelet op het vervoeren van minder lucht, de orderdichtheid en het gebruik van duurzame verpakkingen.

FSSC 22000 versie 5

De FSSC 22000 standaard is de eerste wereldwijde standaard voor de gehele voedingsmiddelenindustrie. De standaard is goedgekeurd door de GFSI en biedt een kans om internationale harmonisatie te realiseren. De FSSC 22000 – Food is gebaseerd op de ISO 22000, de technische specificaties van ISO / TS 22002-1 én Appendix 1A en houdt rekening met het initiatief van de Global Food Safety’s gap-analyse. De essentie is een systematische procesbeheersing voor wat betreft het aspect voedselveiligheid.

Eind mei 2021 is, rekening houdend met de Corona maatregelen, AMfish ge-audit volgens de laatste versie 5.

IFS

In augustus 2021 zijn beide productie locaties in Katwijk tevens IFS certificaat gecertificeerd. De International Food Standard, veelal kortweg IFS of ook wel IFS Food genoemd, is een standaard op het gebied van voedselveiligheid die werd opgesteld door HDE, de Duitse brancheorganisatie van distributeurs van voedingsmiddelen. De standaard wordt ook wel aangeduid als International Featured Standard – Food.

Overige certificeringen AMfish

  • MSC certificaat Amfish – Marine Stewardship Council
    • Visproducten met het MSC logo voldoen aan een duurzame en traceerbare wilde visserij.
  • ASC certificaat AMfish – Aquaculture Stewardship Council
    • Het ASC keurmerk is bedoeld voor kweekvis. Het heeft als doel de invloed van het kweken van vis op het milieu te verlagen.
  • Dupan – Duurzame Paling Nederland
    • Stichting Dupan werkt aan een volledig duurzame palingsector in Nederland.
Menu
Translate »